O nama

Dječji vrtić Ribica svoja je vrata mališanima otvorio 2013. godine. u istočnom dijelu Zagreba.

U našem vrtiću sretno borave, skladno odrastaju i odgajaju se djeca u dobi od godine dana pa sve do vremena polaska u školu. Djeca su  smještena  u četiri odgojne skupine od kojih su dvije jasličke “Zvjezdice” i “Delfini” te dvije mješovite vrtićke “Hobotnice” i “Ribice”.

Za kvalitetan odgojno- obrazovni rad s djecom brine se osam odgojiteljica, stručna suradnica pedagoginja i ravnateljica.

Provodimo redoviti desetosatni program koji u potpunosti zadovoljava potrebe djece i roditelja. Osim toga, ostvarujemo kraće programe engleskog jezika i sporta koje je programe verificiralo  Ministarstvo odgoja, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Voditelji programa završili su odgovarajuću stručnu edukaciju i potpuno su stručno osposobljeni . Primarni redoviti program tijekom pedagoške godine  obogaćujemo različitim sadržajima : jednodnevnim izletima u ekosela,posjetima kazalištima,  muzejima, zoološkom vrtu , knjižnici, tržnici i dr. 

U našem vrtiću  ističe se važnost boravka na otvorenome. Plan i program aktivnosti planiraju se u skladu s vremenskim uvjetima slijedeći pritom skandinavsku izreku:

Ne postoji loše vrijeme, postoji samo loša odjeća. 

 

Naša temeljna odgojna načela :

  • Boravak na otvorenom kao temelj razvoja: Smatramo da je boravak na otvorenom osnovni element dječjeg razvoja. Aktivnosti na otvorenom potičemo tjelesno, emocionalno i intelektualno napredovanje djece. 
  • Igra kao sredstvo učenja: Promoviramo igru kao osnovni način učenja. S razlogom smo uvjereni da  djeca  igrom ponajbolje razvijaju socijalne vještine, kreativnost i uspješno rješavaju izazove. 
  • Raznolikost okoline: Naš je vrtić  smješten u okruženju  raznolike  prirode, uključujući šumu. Djeca će imati priliku istraživati i učiti o različitim ekosustavima. 
  • Održivost i ekološka svijest: Nastojat ćemo razvijati ekološku svijest  djece  aktivnostima poput recikliranja, sadnje biljaka i brige o životinjama. Želimo ih naučiti kako čuvati okoliš i  odgovorno se skrbiti o prirodi.
  • Partnerstvo s roditeljima: Smatramo da je suradnja s roditeljima ključna za uspjeh djece. Aktivno ćemo uključivati roditelje u odgojno-obrazovni proces i zajednički raditi na poticanju dječjeg razvoja.
Ribica

Naša je misija pružiti najbolje moguće odgojno-obrazovno okruženje za vašu djecu promovirajući njihov sveukupni razvoj igrom istraživanjem i boravljenjem na otvorenom. Želimo potaknuti njihovu radoznalost, kreativnost i ljubav prema prirodi kako bi postali odgovorne, samosvjesne, samostalne, produktivne i kreativne osobe spremne za sve izazove budućnosti.

Naša vizija je stvaranje vrtića koji će biti prepoznat kao prostor gdje se svako dijete ohrabruje da istražuje, uči i skladno se razvija u neposrednu kontaktu s prirodom.